Corona-vaccinatie

Inmiddels zijn er ruim 5 miljoen coronavaccinaties gezet. Het ministerie van VWS bepaalt de volgorde waarin groepen worden gevaccineerd: 

Geboren in of voor 1955?

U kunt een afspraak inplannen via de GGD via  www.coronavaccinatie-afspraak.nl

Geboren tussen 1956-1960?

U krijgt een afspraak via de huisarts. Als u aan de beurt bent, nemen wij contact met u op. 

Als u van zowel ons als van de GGD een uitnodiging hebt ontvangen, dan adviseren wij u om u te laten vaccineren via de GGD. Dit adviseren wij omdat het interval tussen de 2 vaccinaties bij de GGD korter is dan bij ons, zij prikken met andere vaccins.

Doordat de organisatie van de vaccinaties moeilijk te combineren is met onze dagelijkse werkzaamheden kunnen we niet flexibel zijn in de data waarop wij vaccineren. Komt de datum u niet uit, wacht dan totdat u een uitnodiging krijgt via de GGD. Niemand wordt overgeslagen.

Recent is in de media gesproken over het vervroegen van de tweede dosis van het Astra Zeneca vaccin. Voorlopig kunnen we de datum voor de tweede vaccinatie niet vervroegen. Als we dit wel gaan doen (en daar werken we hard aan) dan nemen wij contact met u op. U hoeft ons hierover niet te bellen. 

Geboren na 1960 en u behoort tot een risicogroep?

Binnenkort ontvangt u een oproep om u te laten vaccineren via de GGD. 

Geboren na 1960 en u behoort niet tot een risicogroep?

U krijgt een oproep via de GGD op het moment dat uw leeftijdsgroep aan de beurt is.

 

Huisartsen vaccineren met het Astra Zeneca vaccin. We merken dat er veel vragen zijn over het AstraZeneca vaccin.  Dat komt omdat het vaccin veel negatieve aandacht heeft gekregen in het nieuws. Het is de vraag of dit terecht of onterecht is. Het vaccin is op dit moment uit gebruik gehaald voor mensen onder de 60 jaar. Mocht u nog vragen hebben over de vaccinatie, dan is het belangrijk dat u een betrouwbare bron raadpleegt. Daarom hebben wij een aantal betrouwbare informatiebronnen onder elkaar gezet:

  • Op coronavaccinatie.nl van de Rijksoverheid vindt u informatie over onderwerpen als veiligheid, de verschillende soorten vaccins en de vaccinatiestrategie in Nederland.
  • Het RIVM geeft antwoord op de meest gestelde vragen over de coronavaccins. Bijvoorbeeld over vaccineren bij ziekte, medicijnen en behandelingen of tijdens de zwangerschap. Ook wordt ingegaan op de werking en de bijwerkingen van de vaccinaties.
  • Duidelijke uitleg over het coronavaccin vindt u op corona.steffie.nl.
  • Wilt u liever telefonische voorlichting? Bel dan het landelijke nummer 0800 – 1351 (dagelijks van 08.00 – 20.00 uur).